Slik lever Mette med burning feet, varme ben.

 

En gang i 20 årene kan Mette huske hun hadde unormalt varme ben, mens alle andre gikk med sokker, klarte hun ikke tanken på å ha sokker på føttene. «Litt rart dette». Noen ganger kjennes føttene brennende varme på innsiden, når man kjenner etter er de kalde på utsiden.

 

På dagtid går det stort sett greit sier Mette, bena kan ofte være varme, og det holder å ikke ha på sokker. En sjelden gang fryser jeg på bena, da må jeg ty til gode varme raggesokker.

Det er på kvelden problemet oppstår, når jeg skal legge meg. Jeg kan være kald når jeg legger meg, det tar ikke mer en fem minutter før bena plutselig brenner. «Du kan jo tenke deg hvor lett det er å sove med ben som brenner», sier Mette.

Det verste er når jeg er på besøk hos mennesker som ikke kjenner meg. Man tar på seg sokker når man skal bort, av ren høflighet. Men plutselig kommer den desperate følelsen av at jeg må ta av sokkene og jeg får mange rare blikk og kommentarer når jeg tar de av.

Mette er glad i den daglige aktiviteten som husarbeid, hagearbeid og snømåking. Gå tur er en aktivitet hun har blitt veldig glad i. «Det er godt for kropp og sjel, så får man energi av det også». Bil har hun ikke men tar det som trim når hun går til butikken for å handle.

Å være aktiv har hatt en god helsegevinst på alt mener Mette, både blodsukker, diabetes og artrosen har blitt mye bedre etter hun økte aktivitetsnivået.

«Det er ikke alltid så mye som skal til, litt er bedre en ingenting»