Hudproblemer

Hudproblemer kan være så mangt og symptomer og plager varierer veldig fra persom til person. Her finner du linker og nyttig informasjon om flere ulike hudproblemer.

 

 

Psoriasis

Psoriasis er en kronisk hudsykdom med et forløp som varierer fra lett psoriasis, der pasienten ikke nødvendigvis merker sykdommen, til alvorlig psoriasis som kan være sosialt invalidiserende

PEF Norge og At Ease anbefaler Romega for pasienter med alle former for psoriasis. Romega er eneste omega med dokumentert effekt.

 

Klikk på bildet så kan du lese mer om Romega

https://www.hudguide.no/hudproblemer/psoriasis/

 

 

Eksem

Når man har eksem, også kalt dermatitt, har man fått en betennelse (inflammasjon) i overhuden. Hudbarrieren, hudens ytterste beskyttelse, er skadet og derfor har betennelsen oppstått.

Typiske symptomer på eksem er tørr og ru og ofte nuppete hud. I ansiktet får man gjerne tørre øyelokk, kviselignende utslett og huden blir følsom for produkter. 

 Flere produkter for eksem finner du her.

 

Mollusker

Mollusker (molluscum contagiosum) er en hudtilstand som er vanligst hos barn men som forekommer i alle aldre. Utslettet likner på vorter og kommer av et virus som heter poxvirus. 

https://www.hudguide.no/hudproblemer/mollusker/

 

 

Elveblest

Elveblest kalles også urtikaria og er et vanlig hudproblem som kan ramme mennesker i alle aldre, spesielt vanlig er det hos barn.

https://www.hudguide.no/hudproblemer/elveblest/

 

 

Perioral dermatitt

Perioral dermatitt er en hudsykdom som likner på rosacea og rammer først og fremst kvinner mellom 20 og 30 år. Når man får perioral dermatitt blir man rød, får knupper og kviser rundt munn, nese, øyne og i kinnene. 

 

Rosacea

Rosacea er en hudsykdom som finnes hos ca 5-10 % av den voksne befolkning. Den oppstår i ansiktets sentrale deler, som panne, kinn og hake med tydelige, synlige blodkar, rødme, nupper og små betennelsesknuter.

https://www.hudguide.no/hudproblemer/rosacea/

 

 

Soppinfeksjoner i huden

Soppinfeksjoner i huden kan komme enten av dermatofytter eller av gjærsoppene, Candida og Malassezia. Disse finnes normalt i huden, men noen ganger kan de føre til utslett hos mennesker med sensitiv hud.

https://www.hudguide.no/hudproblemer/soppinfeksjoner-i-huden/

 

 

Vorter

En vorte er en liten utvekst på huden forårsaket av viruset Humant Papillomvirus (HPV). Vorter smitter og kan lett overføres til andre mennesker og til andre deler av kroppen. 

https://www.hudguide.no/hudproblemer/vorter/

 

 

Neglesopp

Den vanligste formen for negleproblem er neglesopp, men stygge og misfargede negler kan også være tegn på psoriasis, tørre negler eller ytre skader. En tørr negl brekker og fliser seg og har ofte en gulaktig farge. Negler kan også være harde og tykke, og gjør det vanskelig å pleie neglene.

https://www.hudguide.no/hudproblemer/neglsopp/

 

Arr

Arr kan være plagsomme og skjemmende, og kan påvirke selvtilliten. Alle arr, uansett størrelse eller plassering, kan oppfattes som et personlig problem.

https://www.hudguide.no/hudproblemer/arr/

 

 

Psoriasisartritt

Psoriasisartritt (PsA) er en spesiell type artritt som ofte opptrer i sammenheng med psoriasis. Psoriasisartritt forekommer oftest i leddene i hendene og føttene, men kan også påvirke større ledd eller områder der sener er forbundet med ben. Eksempelvis knær, ankler, hofter og nedre del av ryggen.

https://www.hudportalen.no/psoriasisartritt/hva-er-psoriasisartritt

 

 

Hidradenitis suppurativa (HS)

HS er en tabubelagt sykdom som de færreste har hørt om. Det skyldes måten sykdommen arter seg på med væskende og illeluktende byller på de mest følsomme stedene på kroppen. 

https://www.hudportalen.no/hidradenitis-suppurativa-hs

 

 

 Håndeksem

Håndeksem er en hudsykdom som kan være akutt eller kronisk. Oftest starter det som et periodevis problem lokalisert mellom fingrene, på fingertuppene eller i form av flekkvise og fortykkende områder i håndflatene.

https://www.hudportalen.no/haandeksem

 

Produkter for Eksem og Psoriasis finner du her

 

 Akne

Akne, vorter eller atopisk eksem? De fleste av oss får av og til plager som kan variere fra små til store. På hudguide.no finner du informasjon om noen hudproblemer og hudsykdommer. Du kan lese om årsaker, symptomer og ulike behandlingsformer.

Les mer om hudproblemer her

 

Anti Akne behandling fra MYK 

 

Alle som har hudproblemer vet hvor vanskelig det er å finne sminke som ikke gjør større skade. Kosmetikk fra Tind og Norway har kun naturlige ingredienser som gir god næring og er gjennoppbyggende. 

 

Klikk på bildet for å se utvalget fra Tind of Norway

 

 

Ta kvisetesten her.

https://www.hudguide.no/kviser/kvisetesten/

 

 

Test solvanene dine her.

https://www.hudguide.no/om-huden/solen/soltesten/