Velkommen til trening og fysisk aktivitet med At Ease

Hei! Jeg heter Linn Grete og er grunder av konseptet At Ease, så hyggelig at du tok turen innom ❤️

Dette er riktig sted for deg som har vært uten trening en lang periode. Kanskje har du eller har hatt en sykdom og ønsker å bevege deg litt.

Nederst på siden kan du klikke deg inn å finne enkle treningsøvelser.

Det er mange aktører der ute som tilbyr trening for friske eller godt trente mennesker. Det er dessverre ikke så mange som tilbyr veiledning og trening for mennesker som har eller har hatt en sykdom eller en "greie". Om det er revmatisme, vond rygg, fatigue, psykiske sykdom eller andre utfordringer. Jeg har erfart at når "friske" mennesker trener får de energi, når syke mennesker trener blir de litt sykere en liten periode etterpå. Det kan være vanskelig å motivere seg selv til å fortsette å øke aktivitetsnivået når man kjenner seg syk etterpå.

Jeg har selv utfordringer med kroppen og vet hvor tungt det kan være å komme i gang med fysisk aktivitet etter lang tids sykdom. Alle har en "greie", jeg ønsker å motivere andre til å gi seg selv et bedre liv og en lettere hverdag.

Kanskje kan min reise motivere andre til starte et mer aktivt liv.

Når jeg greide det, ja da kan du klare det også..

I denne portalen vil du finne enkle tips, treningsprogram, bilder og inspirasjon til å holde deg fysisk aktiv.

Så hvorfor er jeg så opptatt av fysisk aktivitet?

Jeg er helt sikker på og det er vitenskapelig bevist at fysisk aktivitet er medisin for kropp og sinn, det er mennesker som i utgangspunktet har vært lite fysisk aktiv som har mest å vinne på å øke aktivitetsmengden.

Trening er ikke alltid riktig, noen ganger er fysisk aktivitet godt nok. Alle snakker om hvor lang de har løpt eller hvor tungt de har løftet. GLEM DET! Det er like imponerende å øke fra null til en kilometer som å øke fra 5 til 10 kilometer uavhengig om det er ved å gå, jogge eller løpe.

Hvordan kan du gjøre det enklere for deg å bli mer fysisk aktiv?

Finn deg gjerne en treningspartner, turvenn eller en du kan være fysisk aktiv med, da blir det mye lettere å gjennomføre.

Gjerne en person som er på omtrent samme nivå som deg selv, det kan være umotiverende å trene eller gå tur med en som er vant til et høyere aktivitetsnivå enn deg selv. Følelsen av å henge etter eller hindrer den andre på en eller annen måte er ikke spesielt motiverende. Ved å være likestilt og på samme nivå vil gleden over å være fysisk aktiv sammen bli enda større.